Gaziantep Hollanda vizesi almak isteyen Gaziantep’te ikamet eden Türk vatandaşları, bazı koşulları hazırlamış olmaları gerekir. Schengen ülkelerinden biri olan Hollanda’ya seyahat planlayan Türk vatandaşları Hollanda Schengen vizesi almalıdır.
Kimler Hollanda Schengen Vizesi Alabilir?
Gaziantep ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşları, pasaportlarının özelliklerine göre vizeden muaf olarak Hollanda’ya seyahat edebilir. Gri hizmet pasaportu, siyah diplomatik pasaport ve yeşil hususi pasaport sahipleri; 180 gün içinde sadece 90 güne kadar, vizeden muaf şekilde Hollanda’ya seyahat edebilir.
Ancak bordo umuma mahsus pasaport sahipleri ise vize başvurusunda bulunması gerekir. Vize başvurusu yapacak olan kişiler, muhakkak seyahat amacına uygun olan vize türüne başvuru yapması gerekir.
Hollanda Vize Türleri Hangileridir?
Vfs Global aracılığı ile başvuru yapacak Gaziantep’te ikamet eden Türk vatandaşları, farklı seyahat amaçlarıyla vize türlerine başvuru yapabilir.
- Turistik vize
- Aile ziyareti vizesi
- Transit vize
- Şoför vizesi
- Denizciler vizesi
- Hollanda vatandaşı eşi vizesi
- Turuncu halı vizesi
Her bir vize türünün standart belgelerinin yanında, ek ve destekleyici belgeleri de hazırlanmalı ve tüm belgelerin eksiksiz olarak tamamlanması, vize başvurusunun onaylanmasında önemlidir.
Hollanda Turuncu Halı Vizesi Nedir?
Hollanda turuncu halı vizesi; Hollanda’da ticari bağı olan iş adamlarının daha kolay vize alabilmesi için uygulanır. Aynı zamanda ticari vize olarak da adlandırılır. Amaç daha önceden Hollanda ile ticari bağı olmuş kişi ya da kişilerin, grup başvurularında herhangi bir sorunla karşılaşmamaları içindir.
Turuncu Halı Vizesi Nasıl Alınır?
Turuncu halı vizesi için şahsen başvuru yapılmasına gerek yoktur. Hollanda Büyükelçiliği ya da Başkonsolosluğu’na yapılan vize başvurularında bazı şartların yerine getirilmesi gerekir.
- Şirket tanımı ya Türkiye iştirakli Hollanda şirketi ya da Hollanda iştirakli Türk şirketi olmalıdır.
- Hollanda’da hizmet veren şirketle uzun süreli ve önemli ticari bağlantının olması gerekir.
- Çalışanları sürekli olarak Hollanda’yı iş anlamında ziyaret etmelidir.
Hollanda menşeine sahip şirket, Türk şirketiyle en az 2 yıl süren bir iş anlaşması yapmış olmalıdır. İlk başvuruda 1 yıl ve sonraki başvurular ise 5 yıl çok girişli vize alma hakkı sağlanmış olur.
Turuncu Halı Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?
Gaziantep Hollanda vizesi için turuncu halı vizesine başvuru yapan Türk vatandaşları, gerekli olan belgeleri tamamlamalı ve tüm belgeler, güncel tarihli olmalıdır.
- Pasaport: 10 yıldan eski olmayacak ve en az 3 ay geçerlilikte olacak. Yan yana 2 boş sayfası olmalı ve pasaport sayfaları yıpranmamış olmalıdır.
- Schengen vize başvuru formu: Başvuru sahibi tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
- Biometrik fotoğraf (son 3 ayda çekilmiş, beyaz arka fonlu olmalıdır.)
- Referans mektubu: Turuncu halı vizesi başvurusuna uygun olduğu, şirket yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli referans mektubuyla belirtilmelidir. Seyahatin amacıyla beraber, vize süresi, seyahat amacı, vize süresi belirtilmelidir. Mektup şirketin antetli kâğıdına yazılmalıdır. Ayrıca masrafların şirket tarafından üstlenildiği de yine mektupta belirtilmelidir.
- Pasaportun vize olan sayfalarının fotokopileri (varsa eski pasaportların fotokopileri)
- Yabancılar için ikametgâh belgesi
- Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin oturum izin belgesi
- Ticaret sicil kaydı belgesi
- Hollanda’ya iş amacıyla gidecek kişi ya da kişilerin tam listesi
Türkiye’de bulunan firmanın, turuncu halı kolaylığı için üyelik yapması ve başvuru formunu doldurması gerekir.
Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?
Schengen ülkelerinden biri olan Hollanda için vize başvurusu yapan Gaziantep’te ikamet eden Türk vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu kişiler Gaziantep Hollanda vizesi alırken, Schengen kriterlerine uygun şekilde davranmalıdır.
Vize başvurularında parmak izi muhakkak verilmelidir. Daha önceden vize başvurusu yaparken parmak izi veren vatandaşlar; eğer sistemde saklama süresi olan 5 yılı doldurmamışsa, başvuru yaparken hem parmak izi vermek zorunda kalmaz hem de başvurularda şahsen bulunmasına gerek duyulmaz.
12 yaş altında bulunan kişiler için parmak izi muafiyeti bulunur. Ancak bu yaş sınırını geçen her birey, Hollanda’ya vize alırken, parmak izi vermek zorundadır. Belgelerin tam olarak hazırlanmış olması, vizenin kabul edilmesinde önemli bir adımdır. Ancak belgelerin tam olarak hazırlanmış olması, vizenin kabul edileceği anlamını da taşımadığı, önceden bilinmelidir.
Vfs Global ile Başvuru Nasıl Yapılır?
Vfs Global aracılığı ile başvuru yaparken, vize işlemleriniz çok daha kolay gerçekleştirilir. Konusunda uzman ve deneyimli çalışanlarımız, vize başvurularınız için tüm ortamı hazırlar ve gerekli inceleme ve takip işlemlerini gerçekleştirir.
- Seyahat amacınıza uygun vize türü için, danışmanlarımız size yol gösterir.
- Danışmanlarımız tüm gerekli evrak listesini, e-posta yoluyla size gönderecektir.
- Hollanda vize başvuru formunun doldurulması, uzmanlık gerektiren bir iştir. Bu yüzden danışmanlarımız tarafından doğru şekilde başvuru formunuz doldurulur.
- Vize talep dilekçesinin nasıl yazılacağı, hangi bilgilerin bulunması gerektiği gibi önemli bilgiler, yine danışmanlarımız tarafından sağlanır.
- Tüm belgelerin kontrol edilerek incelenmesinin ardından; eksik olan, hatalı getirilen ya da yanlış doldurulan herhangi bir belge ya da form varsa, bunların kontrolü yapılıp, eksik belgelerin tamamlanması için, size bildirim gelir.
Tüm kontrol aşamalarının bitmesinin ardından; size de uygun olacak gün ve saatlere en yakın tarihlerde konsolosluktan randevu alınır.
Hollanda Vize Harç Ücreti Ne Kadardır?
Hollanda’ya seyahat etmek için vize başvurusunda bulunan kişiler, vize harç ücreti ödemelidir. Vize harç ücretleri Hollanda Konsolosluğu tarafından belirlenir ve düzenli olarak güncellenir.
2021 yılında Hollanda vize harç ücreti
- Yetişkinler için turistik vize, ticari vize, transit vize, ziyaret vizesi, şoför vizesi, kültürel vize 115 Euro olmuştur.
- 0-6 yaş arası bireyler için 35 Euro
- 6-12 yaş arası bireyler için 75 Euro
- Antilleri vizesi, gemici vizesi, erasmus vizesi ve geri dönüş vizesi için, müşteri temsilcilerinden fiyat alınması gerekir.
Ancak vize türüne göre bu tutar değişebilir. Bunun yanında aracı kurum ile başvuru yapıldığında; vize harç ücretlerine, aracı kurum hizmet bedeli de eklenir.
Vize Başvuru Ofislerinin Hizmetleri Neleri Kapsar?
Hollanda’ya seyahat ederken vize başvurularını, vize başvuru ofislerinden yaptığınızda, belli bir hizmet bedeli ödenir. Ancak her başvuru ofisinde bu bedeller değişkenlik gösterebilir.
Vize başvuru ofislerinin hizmetleri arasında;
- Kişilere özel evrak listelerinin gönderilmesi
- Telefonda sınırsız destek hizmeti sunulması
- Ön başvuru hizmetleri
- Başvuru dosyalarının hazırlanması hizmetleri
- Başvuru için randevu alınması
- Fotokopi hizmetinin sunulması
Tüm bu hizmetler, vize ofislerinde farklılık gösterirken; vize başvurunuzda dosyaların başvuruya uygun olmadığı yönünde bir izlenim oluştuğu, danışmanlık bedeli karşılığında belli bir ücret ödenir.
Vize başvuru ofislerinin ek hizmetleri arasında; seyahat sağlık sigortası poliçesi yapmak, vize-pasaport kargo ya da kurye hizmeti sunmak, İngilizce motivasyon mektubu doldurmak gibi hizmetler de bulunur.
Vize Reddi Durumunda Vize Harç Bedeli Geri Alınır mı?
Vize başvuruları gerek vize ofis merkezleri tarafından başvuru yapılsa ya da şahsen başvuru yapılsa da başvuru dosyasının tam olmasına rağmen reddedilme olasılığı her zaman bulunur.
Vize reddi alınan bir vize başvurusunda, ödenen vize harç ücreti ve diğer hizmet bedelleri, geri ödenmez. Bu yüzden herhangi bir vize reddi durumunda, aynı işlemleri tekrar ederek, vize harç ücretini yeniden ödemeniz gerekir.
Eğer vize başvurunuzun herhangi bir sorunu olduğunu düşünmüyor ve gerekli tüm şartları sağladığınız halde red cevabı aldığınızı düşünüyorsanız, karara itiraz ederek dava açma hakkınız bulunur.