Orta Avrupa ülkesi olan Almanya, Türkiye’den seyahatlere dair vize şartını öne sürüyor. Hatta bu alanda yetkili olan İDATA bünyesinde işlemlerin sürdürülmesi esas alınıyor. T.C. vatandaşlarına:

  • Pasaport prosedürleri ve muafiyet anlaşmaları açıkça belirtilir.
  • Vize türüne uygun olacak şekilde belgelere ve de ücretlere yer verilir.

Neyse ki tüm bu şartları değerlendirme aşamasında yetkili kuruma başvurulabilir. Profesyonel danışmanlık hizmetleri dahilinde vize talebini iletenler olumlu yönde sonuç alarak ülkeye giriş yapabilir.

Gaziantep Almanya Vizesi Pasaport Prosedürleri Nelerdir?

Gaziantep Almanya vizesi adına önceliğiniz pasaporta dair belirlenen şartlara değinmek olmalıdır. Çünkü pasaport türlerine bağlı olarak hem kalma sınırı hem de muafiyet ele alınır. Öncelikle:

  • Bordo pasaport sahiplerinin vize alarak ülkeye giriş yapmalarına izin verilir.
  • Kısa ile uzun süreli vizeye dair bordo pasaport sahiplerine muafiyet verilmez.

Söz konusu diğer pasaport türlerinde ise muafiyet ele alınmaktadır. Bunlar Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportları olarak değerlendirilir. 3 pasaport türünde de:

  • 90 gün kalma sınırına uygun olarak muafiyetin üzerinde durulur.
  • 180 gün içinde 90 gün kadar ülkede kalınmasına izin verilir.

Vizesiz giriş adına pasaport türleri önemli bir yere sahiptir. Bunun üzerine muaf kabul edilenlerin başvuruya geçmelerine gerek kalmaz. Ancak seyahatlerin 90 günü aşması halinde tüm pasaport türlerinin vize başvurularına geçmeleri istenir. Bu aşamada devreye Ulusal Vize prosedürleri girer ve uyulması gerekir.

Almanya Vizesi IDATA İle Nasıl Alınır?

Gaziantep Almanya vizesi için IDATA ile iletişime geçenlerin işlemleri daha kısa sürer. Çünkü yetkili olan kurum yönlendirmelerde bulunur ve T.C. vatandaşlarının hatasız bir şekilde başvuru yapmasına imkan tanınır. Başvuru sürecinde:

  • Randevu gününe kadar zorunlu olan belgelerin her birini toplamak gerekir.
  • Online randevu gününde ofise gelmeniz ve başvurunuzu yapmanız istenir.

Tüm bu adımlara karşılık vize başvurularınız değerlendirilir ve sonuç birkaç iş gününe kadar açıklanır. Böylece pasaport teslimi belirtilen adrese gerçekleşir. Kargo yoluyla elinize ulaştırılır ve seyahate geçmenize izin verilir.

Gerek kısa gerekse uzun süreli olan seyahatlere dair ayrı ayrı prosedürlere yer verilir. T.C. vatandaşlarının danışmanlık hizmeti alarak tüm bu prosedürleri öğrenmeleri ve taleplerini iletmeleri mümkün hale gelir.

Almanya Vize Türleri Nelerdir?

Gaziantep Almanya vizesi için önceliğiniz seyahat amacını belirtmek olmalıdır. Çünkü amaca uygun olacak şekilde vize türlerine yer verilir ve tercihinizi yapmanız beklenir. Bunlar arasında öne çıkan kısa süreli vizeler şöyle:

  • Tatil ya da eğlence adına turistik vize başvurularında bulunabilirsiniz.
  • Fuarlar ve organizasyonlara dair ticari vize türüne yer verilir.
  • Aile, arkadaş ya da akraba seyahatlerinde ise ziyaret vizesine ihtiyaç duyulur.

Aynı zamanda Almanya üzerinden başka ülkeye ulaşımda aktarma yapacak olan vatandaşlar için transit vize türü de belirtilir. A tipi olarak ele alınır ve seyahat öncesinde alınması istenir.

Kısa süreli olanların ardından 90 günü aşan seyahatlere dair uzun dönem vizeler gelir. Örneğin aile birleşimi vizesi bunlar arasında gösterilir. Ardından:

  • Oturum izni için T.C. vatandaşlarının önceliği yatırımsız vizesi oluyor.
  • Ülkede çalışacak ve vatandaşlık almayı düşünenler için çalışma iznine yer verilir.

Aynı zamanda Erasmus vizesi de 90 günü aşan seyahatlere dair ele alınır. Sonuç olarak D tipi vize prosedürlerine uygun olan T.C. vatandaşları uzun sürede ülkede kalabilir.

Almanya Vizesi Online Formu Nedir?

Almanya vizesi için toplanması gereken standart belgelerin üzerinde durulur. İdata aracılığı ile başvuru yapacak olan T.C. vatandaşlarına ilk etapta zorunlu olan belgelerin her biri belirtilir. Bunlar arasında olan başvuru formu:

  • Resmi İdata sitesinden ücretsiz olacak şekilde indirilir.
  • Yükleme yapanlar sayfaların her birine bilgilerini sıralamalıdır.

Türkçe veya Almanca olarak doldurulması halinde belgelerin arasına eklemenize izin verilir. Doldurma aşamasında ise bilgilerin her birini eksiksiz olarak paylaşmanız önemli bir yere sahiptir. Vize başvuru formuna dair:

  • Girilen bilgilerin hepsini de teyit etmeniz faydalı olacaktır.
  • Sayfalara girilen bilgiler kadar ıslak imzanız da dikkate alınacaktır.

Sonuç olarak girilen bilgilerin hepsini de belgeleriniz ile desteklemeniz istenir. Nitekim belgelerde bulunan bilgiler ile formda yer alanların örtüşmemesi sorun teşkil eder. Bu gibi durumlarda Almanya vizesinin reddedilmesi kaçınılmaz olacağı için girdiğiniz bilgileri kontrol etmenizde fayda var.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Belgeler Hangileri?

İdata aracılığı ile başvuru yapacak olan T.C. vatandaşlarına ilk etapta online form sergilenir. Online formun devamında ise pasaporta ihtiyaç duyulur. Pasaportların 10 yıldan eski olmaması ve 2 sayfasının boş kalması talep edilir. Belgelerinizi de şartlara uygun olacak şekilde ibraz etmeniz beklenir.

Başvuru formu ile pasaport vize başvuruları sırasında değerlendirmeye alınır. Bunların ardından ise seyahat amacını açıkça belirten vize talep dilekçesine geçilir. Diğer belgelere gelecek olursak:

  • Son 3 ayda çekilmiş olan biyometrik fotoğraflarınıza ihtiyaç duyulur.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği ile kimlik fotokopisine yer verilir.

Aynı zamanda mali durum belgelerinin önemli bir yere sahip olduğunu unutmamak gerekir. Çünkü maddi durumun yetersiz olması halinde vizeden ret yanıtı alınır. Bunun için:

  • Maaş bordrosu ile aktif banka hesap dökümüne yer verilir.
  • Ek gelir için ruhsat ya da tapu belgeleri de ibraz edilebilir.

Aynı zamanda olmazsa olmaz seyahat sağlık sigortasını da ihmal etmemek gerekir. 30.000 Euro teminata karşı sigortanız kabul edilir.

Almanya Vizesi Ne Zaman Çıkar?

Ülkeye seyahat etmek isteyen T.C. vatandaşları başvuru sürecini merak ediyor. Başvurular ortalama 3 – 5 gün içerisinde tamamlanır ve sonuca geçilir. Sonuca dair:

  • Minimum 7 – 7 iş gününe kadar vizenizi değerlendirmenize imkan tanınır.
  • En çok ise 15 iş gününe kadar vize sonucu açıklanır.

Ancak bazı durumlarda sürenin 15 günü aştığını da belirtmek gerek. Özellikle de konsoloslukların resmi tatillerde işlem görmemesi süreyi etkiler. Bunun kadar yoğun olduğu dönemlerde de başvurulara geç yanıt verildiğini unutmamak gerekir.

Sonuç olarak T.C. vatandaşlarının seyahatten birkaç hafta öncesine kadar başvurularını iletmeleri uygun görülür. Bunun için 3 – 4 hafta öncesine yer verilebilir. Böylece zorunlu belgeleri toplar, randevunuzu alır ve başvuru ödemeleriniz üzerine vize talebinizi iletirsiniz.

Almanya Vize Ücretleri Nelerdir?

T.C. vatandaşlarının belgeler kadar ücretleri de sorguladığı görülüyor. Danışmanlıklar eşliğinde 2021 yılına özgü fiyatları değerlendirmeniz ve bu şekilde ödemelere geçmeniz kolay olacaktır. Nitekim ücretler:

  • Kısa ve uzun süreli seyahatlere dair güncellenerek paylaşılır.
  • Yaş aralıkları da harç bedelinin değişmesine neden olur.

İlk etapta 0 – 6 yaş aralığına dair herhangi bir ücret talep edilmez. Ücretlerin 12 yaş ve üzeri için ele alındığı belirtilir. Şöyle ki:

  • 12 yaşından büyük olan T.C. vatandaşları 80 Euro ödeme yapmalıdır.
  • Başvuru ödemesi ile bu tutar 110 Euro olarak belirtilebilir ve ödenmesi beklenir.

Ülke vatandaşlarına göre de harç bedelleri farklılık gösterir. Neyse ki danışmanlıklar sayesinde tüm bu ücretlere netlik kazandırılır ve ödemeye geçilir. Üstelik ödemenin yapıldığına dair belge ibraz etmeniz istenir. Diğer evraklar kadar makbuz da değerlendirilir. Geriye ise vizenin birkaç iş günü içerisinde sonuçlanması kalır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Menü
Hemen Arayın